2014-12-14

Kirsikankukkia – Cherry blossoms – 樱花




Kirsikankukkia saan odotella puoli vuotta. Olipa kesällä hetki, kun kirsikoiden kukintaan oli aikaa vielä kymmenen kuukautta – enää siis vain kuusi kuukautta! Heinäkuussa huokailin, että pian se loppuu, kaikki kukinta on ohi, nuupahtanut, kuihtunut, kadonnut,.. Aikalurjus livahtaa ohi, vaikka kuinka päätän elää.
Joko saa aloittaa siemenistä puhumisen? Vielä on viikko talvipäivän seisaukseen. Perinteisesti ensimmäinen siemenluettelo tömähtää postilaatikon pohjalle jouluviikolla. Meillä vahditaan postimiestä, ei tonttuja ikkunoiden takana.
Mikä siinä on, että pitää elää ajatuksissaan puolen vuoden päähän? Jos Suomessa ei olisi talvea, olisiko kesän kaipuu silti yhtä syvä ja riipaiseva? Aaarrggh! Tule, kevät, tule!



Cherry tree will blossom after half a year. At a summer moment there was ten months to cherry blossoms – now only six months left! In July I sigh; it ends soon, blossom is over, flowers droop, faint, disappear,.. Time is a scamp to pass by, however I decide to live.
Can we talk about seeds now allready? It’s still a week to winter solstice. Traditionally first seed catalogues thumb into postbox on Christmas week. I keep an eye on postman, not on elves behind windows.
Why do I live half a year far in my thoughts? If there were no winter in Finland, were my longing for summer still as deep? Aaarrggh! Come, spring, come!



还要等半年看樱花树的花。在夏天我想了还有是月:现在只六月!在七月我长叹,花都凋零和消逝。。。时间是一样鼠辈。但是我要生活时间路过。
我们已经可以谈话种子吗?只一个星期到冬至。这是传统在圣诞的星期有第一书目的种子在信筒里面。我值守邮差,不值守圣诞的金言。
为什么我想生活半年真快?我想夏天很多,可能多一点因为我们有冬天。Aaarrggh! 春天,来快!

2 kommenttia:

  1. Väistämättä tulee kesäkaipuu kun katselee ihania kirsikankukkakuviasi. Ajattelen niin, ettei kevät ja kesä tuntuisi niin ihmeellisisltä ja rakkailta ilman talvea. Talvi on tärkeää aikaa koota uusia suunnitelmia ja hankkia siemeniä yms, kun kesällä ei jouda semmoisiin puuhiin. :) Meillä lapset pitävät huolen, että joulu on isossa roolissa.

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa. Talvi tuo myös rytmiä vuoteen, ja en kai sitä ikuisesti kesässäkään jaksaisi kohkata. Mutta mieluummin kesä kuin talvi, jos valita saisi.

    VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!